Задругата
-15 %
Докладвай

Задругата


Йезуити, тамплиери, масони, Опус Деи, илюминати… Те са се провалили. Защото всички са разбрали за тях. Истински успялата тайна кауза е онази, за която никой никога не е чул.

Лишени от пълното познание, коренящо се в древността на Изтока  и пренесено в Европа от конните народи, западните общества никога не са успели да създадат организация, която да постигне конкретни цели и да функционира с векове.

Но някои други са успели…

От Лондон, през Истанбул и Виена до Москва едно тайно семейство от безусловно верни помежду си българи превежда народа през най-тъмния период от историята. Тайна задруга, съществуваща векове гради своето дело из всички кътчета на Османската империя. Братство, основано на пълната липса на алчност и себелюбие и на пълната отдаденост на мечтата за прераждане на България. Победа сред тъмнината и привидно пропадане…

А като я прочетете…

Ще я прочетете пак.

 

Мнение на читател:
Когато преди няколко дни тази книга сама ме намери в една книжарница - имах поне половин дузина причини да НЕ я купя, камо ли да я прочета.

Единствената причина да направя и двете беше някакво вътрешно усещане, че така трябва. И не съжалявам.

Каквото и да ви напиша за моите впечатления от тази книга - важното е как всеки от вас ще я почувства и каква струна ще докосне тя във вашата душа.
За себе си знам отговора...

Знам и колко хора сега ще плюят или ще се подиграват... На автора - заради предишната му "слава" и малко странните начини да рекламира произведението си - или на мен, че съм тръгнал да ви хваля някакъв си приключенски роман за турското робство... Знам.

Но знам и друго. Тази книга наистина промени представите ми за историята - и по принцип, и българската в частност.

И наистина ме замисли по много теми: и за патриотизма, и за саможертвата, но най-вече за истинския смисъл зад тези "клишета", за онова, което е по-голямо от теб... и много други неща.

Лично аз съм благодарен на всеки автор, който успее да ме накара да се замисля така. А освен това, четенето на "Задругата" беше наистина наслада. Благодаря ти Добри Божилов! Наистина.

Препоръчвам ви я с две ръце - въпреки предразсъдъците, които ще се опитат да ви лишат от това удоволствие!

Дано другото да надделее...

Виж повече...
Откъс В желани
ISBN: 9786192201999
16.96 лв
19.95 лв
ISBN: 9786192202002
16.96 лв
19.95 лв
epub

Най-купувани

Най-обсъждани