Постни вегетариански ястия (фототипно издание 1939 г.)
Докладвай

Постни вегетариански ястия (фототипно издание 1939 г.)


„Постни и вегетариански ястия“ от Анна Хаканова е част от поредицата фототипни издания на кулинарни книги от колекцията на Марин Лесев. Марин Лесев е посветил над 20 години на откриването, съхраняването и изучаването на българските готварски традиции.

Неговата колекция „Готварница“ от български печатни кулинарни издания от 1870 г. до днес включва 1500 книги, 4500 списания, 1000 вестника, над 50 стари, ръчно изписани тетрадки, брошури,битови предмети и др. „Постни и вегетариански ястия“ излиза за първи път през 1939 г. като издание на популярния по онова време „Вестник на жената“( 1921 – 1944 ).

Автор е д-р Анна Хаканова, една от най-популярните авторки на кулинарни книги в периода между двете световни войни. Тя представя апетитно и увлекателно уникални ястия от старинната българска кухня – така като са ? ги предали нейните майка, баба и свекърва. Рецептите са умело подправени с интересни сведения и полезни съвети и ще доставят удоволствие както на любителите кулинари, така и на професионалисти с интерес към автентичната българска национална кухня.

Виж повече...
Откъс В желани

Няма налични издания

Най-купувани

Най-обсъждани