Anemoia
-15 %
Докладвай

Новата поетична книга на Роберт Леви - „AnemoiA" !!!

Книга на непоправим романтик, който мисли през музиката, музицира из Стария завет и завещава на следващите поколения, които ще пътуват до морето на автостоп, никога да не предават свободата си, колкото и самотна да е тя. Философска и дружелюбна, дълбока и катедрално извисена поезия по дънки.

"Анемоя" означава "носталгия по време, в което не си живял". А каква е думата за "време, което не си напуснал, независимо колко отдавна се е заключило за света"? - Кристин Димитрова

 

За автора:

Роберт Леви е роден през 1964 година в София.

Притежава магистърски степени по български език и литература и по културна и социална антропология.

Обиколил е цяла България на стоп и все още смята, че един човешки живот не стига, за да опознаеш родината си.

Сменил е множество професии, сред които общ работник, оператор на ЕИМ, журналист, сценарист на документални филми (сред тях излъчвани по БНТ), преподавател по заместване в елитна гимназия, технически секретар на фондация, продавач в книжарница и други. В момента работи като общ работник в склад.

Роберт Леви е автор на три поетични книги – „Един от върха на иглата“ (1999) и „Вавилон“ (2006), „Дромомахия" (2017, изд. Лексикон). С групата си „Лоши комшии“ е издал музикалния албум „Неон“ по негова музика и текстове. Съвместно с Антония Апостолова е преводач на стихосбирката на израелския поет Амир Ор „Езикът казва“. Роберт Леви е и автор на десетина научни статии, публикувани в различни научни издания.

 

Виж повече...
Откъс В желани
ISBN: 9786192202538
10.20 лв
12.00 лв
ISBN: 9786192202682
10.20 лв
12.00 лв
epub

Най-купувани

Най-обсъждани