По пътя към върха - Историята на Христо Проданов
-15 %
Докладвай

По пътя към върха - Историята на Христо Проданов


„На Еверест смърт няма, има само сливане с мечтата.”

Това казва алпинистът Людмил Янков за съдбата на Христо Проданов. Ицо, както го наричат близките му, остава в световната история като първия човек, достигнал Еверест в тежките условия на месец април. Никой преди него не е преодолявал без кислород най-трудния западен склон, известен още като Жестокия път.

Книгата на Димитър Димитров не е просто поредната биография на знаменития български алпинист, макар да е единственото актуално издание по темата.

В „По пътя към върха“ читателят може да проследи нелеката житейска съдба на Проданов – от порутената родна къща в Карлово до перлата на Хималайската корона. 

Проведените интервюта от автора с близки и колеги на Христо Проданов разкриват нови свидетелства за личния му и професионален път. Повествованието ни отвежда зад кулисите на българския алпинизъм и представя ролята на комунистическата партия в неговото развитие. 

„По пътя към върха“ е книга за достойнството и морала, смелостта и саможертвата, упоритостта и силната воля. Качества, които са важни не само в алпинизма, но и в живота на всеки човек.

В изданието е поместен и богат снимков материал от архива на покойния Аврам Аврамов – ръководител на експедицията Еверест’84.

Виж повече...
Откъс В желани
ISBN: 978-619-7496-47-5
14.42 лв
16.96 лв

Най-купувани

Най-обсъждани