Дъно в небето
Докладвай

Дъно в небето


Проблемът за времето, което (не) остава (като  „превишена скорост“, „отминаващ вятър“, „родословно дърво“) е централен в писането на Александър Арнаудов. „Гробът му е празен“, защото „дните изтичат като кръв“ и „корените им тежат и пропадат нагоре към дъното на небето“. Отдавна умряхме, но не беше достатъчно и дойде Апокалипсисът на сърцето, а любовта ни е ангелът, който е смъртта си - вещае яркият, настойчив в своето своеобразие, поетичен глас на младия поет, чийто дебют, освен крайно прецизна работа с езика, издава и дълбоко познаване на модерната поезия на ХХ век. Писане трансгресиращо метафизичните парадокси на Паул Целан, Илзе Айхингер, Янош Пилински.

Васил Прасков

Любов, смърт, семейство, самота. В "Дъно в небето" Александър Арнаудов улавя вечните теми с елегантни, кратки стихове. Метафорите са точни, провокативни, изненадващи, и винаги запомнящи се. Това е книга за промените (доброволни или не), които ни водят от едно състояние в друго, от един покой в друг, от един живот към друг, от едно прозрение към друго. Благодарна съм на автора за мисълта, времето и умението, вложени в тази книга.
Катерина Стойкова

Лаконичен, болезнен, афористичен, недоверчив, вглъбен, тайно романтичен, „момче, пропаднало в небето” и удивено от дълбочината му. Стихотворенията на Александър Арнаудов са кратки и могат да се прочетат бързо, но вие не се изкушавайте от скоростта. Тук „царят на джунглата” седи до „царя на небето” и ако не се замислим защо, ужасът на житейската драма ще остане заключен.
Кристин Димитрова

Интересна поезия, основно кратки стихотворения с висока емоционална и философска температура. След като прочетеш няколко, си склонен да затвориш и собствения свят в лапидарните им редове.
Палми Ранчев

Александър Арнаудов е роден на 11.11.1998 г. в гр. София. Гимназиалното си образование получава в Американския колеж в столицата с профил „Информатика“. Следва специалност „Компютърни науки“ в шотландския университет Дънди.
През 2018 г. е отличен с втора награда в Националния литературен конкурс „Георги Черняков“, както и с поощрение от Националния младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев“. От началото на същата година е редактор на електронно списание „Нова асоциална поезия“.
През 2019 г. е отличен с първа награда в Националния литературен конкурс „Изкуство против дрогата“, получава поощрения от конкурсите „С море в сърцето“ и „Граждански будилник“. “Дъно в небето” е дебютната му книга.

Виж повече...
Откъс В желани
ISBN: 9786197497212
10.00 лв

Най-обсъждани