Самотникът от ледената пустиня
-15 %
Докладвай

Самотникът от ледената пустиня

Чети в библиотеката

Самотникът от ледената пустина - това е едно бяло мече, отгледано от една моржица, изгубила детето си. Случаят е събрал заедно представителите на двата враждуващи рода в чудновата дружба, но без да съзнава, бялото мече докарва само злочестини на на своята дойка и нейното племе. И моржовото стадо я изоставя самотна сред ледовете.

Действието се развива сред ледената пустиня на Арктика, в която кипи неудържим живот, бушува настървена борба за съществуване. Но човекът е проникнал и там. Неговият живот е тежък, изпълнен с опасности. Ескимосът Каам е изтински син на своята родина. Обкръжен отвред с враждебни стихии и хищни зверове, само благодарение на своята смелост и съобразителност той успява да преодолее и мраз, и глад и да излезе победител, олицетворил всемогъщият дух на човека.

В разказа са вплетени и много познания за обитателите на тази сурова страна: бели мечки, моржове, тюлени, косатки, нарвали, полярни лисици, акули, чайки, корморани. Природата е показана в цялото й сурово многообразие.

Виж повече...
Откъс В желани
ISBN: ISBN
7.64 лв
8.99 лв
epub

Най-купувани

Най-обсъждани