Усмихнете се, денят започва!
-15 %
Докладвай

Усмихнете се, денят започва!

Чети в библиотеката

В книгата си с разкази "Усмихнете се, денят започва!" Георги К.Спасов изгражда с тънкото си чувство за хумор колоритни образи на съвременни нашенци, с лек присмех разкрива истини, с горчива ирония говори за разминаването на действителността с високопарните обещания на псевдополитици и общественици. Хуманист по природа, Георги К. Спасов съчувства на героите си, разбира тегобите им и разочарованията им от случващото се в държавата ни днес.

Конкретните обстоятелства, случки и събития, в които попадат героите му, са заразително духовити, излъчват жизнерадостна сила и са израз на жудожествено познание, на зряло творчество, идващо от жизнените сокове в живота на средностатистическия българин.

Хуморът в разказите на писателя помага за изцеляване на простотията, пошлостта, духовната немощ, деградацията на нравствените ценности, унизителната бедност на можещите и талантливите люде. Хуморът му се родее с образците в жанра, създадени не само у нас, но и далеч зад границата ни. - Благовеста Касабова

Георги Костадинов Спасов е роден през 1949 г. в с. Варвара, Пазарджишко. Завършил е „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ през 1972 г. Работил е като учител по български език и литература, заемал е длъжността директор на основно училище и езикова гимназия, както и други длъжности в общинската администрация. От две години е пенсионер.

Негови текстове са печатани в национални и провинциални вестници и списания, превеждани са на руски език в изданията „Крокодил“, „Неделя“, „Огоньок“, „Вечерняя Москва“, излъчвани са по московското и националното радио, имат награди от различни конкурси за хумор и сатира, някои от които са:

▪  Годишната литературна награда на Съюза на българските писатели за издадена книга през 2011 г. за книгата „Записки на потърпевшия“, София.

▪  Втора награда за проза от международния конкурс „Ла пиацета“, гр. Салерно, Италия – 18 октомври 2013 г.

▪  Награда на в. „Словото днес“ за поредица от хумористични текстове, публикувани от вестника – май 2015 г.

▪  Награда на Община Пазарджик за „Творец на годината“, раздел „Литература“ – май 2016 г.

▪  Национална литературна награда за хумор и сатира „Райко Алексиев“ – 2017 г.

Виж повече...
Откъс В желани
ISBN: 9786192202330
8.49 лв
9.99 лв
Очаква се нов тираж
ISBN: 9786192202361
8.49 лв
9.99 лв
epub

Най-купувани

Най-обсъждани