Папирус Весткар. Текстове от Древен Египет
-15 %
Докладвай

Папирус Весткар. Текстове от Древен Египет


Настоящата книга е начало на поредица, която ще запознава читателите с богатото наследство на древноегипетската литература. Изданията ще съдържат йероглифен текст, транслитерация, превод, граматичен и исторически коментар. Поредицата е предназначена както за студенти по Египтология, така и към всички, които желаят да научат повече за културата и езика на Древен Египет.

 Настоящето изследване е първи превод на български език на едно от най-популярните древноегипетски произведения – Приказките от папирус Весткар. Произведението е от изключително значение, защото е в основата на изучаването и съвременното разбиране на древноегипетския език.

Гл. ас. д-р Емил Митков Бузов е български историк, археолог и египтолог. Преподавател по египтология в Нов българки университет. От 2012 г. е заместник ръководител на разкопките на ТТ 263 в Египет, провеждани от Българския институт по египтология.

Автор е на книгите: „Пътят на живота. Учението на древноегипетските мъдреци“ (2011) – монографично изследване на дидактичната литература на Древен Египет и „Текстове от Древен Египет. Папирус Весткар“ (2014) – превод, граматичен и исторически коментар на приказките от царския двор.

 
 
Виж повече...
Откъс В желани
ISBN: 978-619-152-367-2
17.00 лв
20.00 лв

Най-купувани

Препоръчано

Най-обсъждани