Да оцелееш в Ада - ново издание
-30 %
Докладвай

Да оцелееш в Ада - ново издание

Чети в библиотеката

Очаквайте новото издание на "Да оцелееш в Ада"!!!

Местата, лицата и събитията в тази книга са ДЕЙСТВИТЕЛНИ

Това е история, пред която Prison break е скучен като следобед в банковия клон. Това е историята за Иисус и Разбойника, разпнат до него, които се явяват едно и също лице. Разказ за доброто и злото, палавото и мъдрото - това е историята на Савко Калата - след Пантуди - най-знаменития и чаровен касоразбивач на миналия век. И за разлика от Пантуди Савко е жив и здрав, живее в красивия Созопол и е все така изумително сладкодумен разказвач...

С автобиографията си Савко Калата за пореден път разбива скуката и ще открадне сърцето ви. - Любен Дилов-син

 

Една преживяна история с живи герои разказана в първо лице.

Савко Калата е роден през 1949 г. в гр. Созопол. Баща му е бил капитан на риболовен кораб, а майка му домакиня. Средното си образование завършва в ТМТ–Бургас, служи в армията, пътува като моряк в „Океански риболов“ и така до 1973 г., когато става контингент на отдел „Затвори“. Излежава цели 11 години, 8 месеца и 9 дни, като цели 2 години и 6 месеца прекарва сам в изолатор с цел превъзпитание по метода на Макаренко. Излиза от затвора през лятото на 1985 г. Жени се през 1986 г. и това обръща живота му. На шега или не на шега, казва, че е попаднал на най-безкомпромисния надзирател в живота си – съпругата си. Не крие, че дължи промяната на съдбата си изцяло на нея. Имат син и успешен бизнес. Гледа смело в бъдещето, като е сключил примирие с миналото.

 

Понятието Савко

"Невъзможно е понятието САВКО да се събере в няколко изречения. Още в следователските стандартни заключения правих подобни безуспешни опити. Чистокръвен вълк. И как да го сравняваш с градските песове. Ще умре от глад, но няма да клечи и се умилква за оглозган кокал, нито ще ляга по команда и подтичва с каишка на врата по киноложките изложби. Савко беше неповторим расов мъжкар единак. И Бог да пази сегашната ни мижава държава, ако Савко се пренесеше в днешно време. Той тогава, през 70-те години, така дръзко и успешно самичък разиграваше онази желязна правозащитна система, та какви ли шансове можеше да има срещу него днешната нейна пластмасова имитация.

Той ненавиждаше наркотиците, не близваше алкохол, пребиваше изнасилвачите, от честен джоб и една стотинка не е взимал, за подкупи и чупки в кръста пред началства въобще е грехота да се споменава даже.

Интелигентно пипаше Савко! Даже и теоретично е невъзможно да сме врагове с него. Омразата е присъща на дребнавите човечета.

Със Савко просто бяхме противници, както на дуел. Воювахме един срещу друг с чувство за чест и достойнство. Излишно беше да се опитвам да го надхитрям или залъгвам. Единственото ми оръжие срещу него беше, че зад мен стоеше системата, а той беше САМ.

Днес е трагикомично, като си представиш как някоя мутра, преправила се на мафиозо от видеопомията, с протеинови габарити, черни очила и джип, важно пристъпва до ковчега на боса си...

Уважавах го и, както се вижда, имало защо. Той винаги е имал съзнанието за човешкото достойнство, пазил е своето и не е накърнявал чуждото."

Тодор Батилов, следовател по делата

на Савко Христов Петров КАЛАТА

Виж повече...
Откъс В желани
ISBN: 9786192201630
12.60 лв
18.00 лв
ISBN: 9786192201685
12.60 лв
18.00 лв
epub

Най-купувани

Препоръчано

Най-обсъждани