Ти и аз
-15 %
Докладвай

Дамян П. Дамянов е роден на 18 януари 1935г. в гр. Сливен. Гимназия завършва в родния си град. От 1953г. живее в София. Висшето си образованив - специалност българска филология, получава в СУ "Св. Климент Охридски". Работил е като редактор във в. "Народна младеж" и сп. "Пламък". Има множество публикации в литературния и периодичния печат. Пише поезия, проза и публицистика. Автор е на повече от 50 книги. Негова съпруга е поетесата Надежда Захариева. Негови творби са превеждани на руски, белоруски, украински, унгарски и др. езици.

Дамян Дамянов е сред най-обичаните и четени български лирици. Името му е емблематично за поколения българи. По негови стихове са създадени едни от най-популярните песни. 

Надежда Захариева е родена на 3 ноември 1944г. в гр. Сандански. Завършва френска филология в Софийския университет. Надежда е българска поетеса и писателка, автор на много текстове за песни като „Може би“ на група Сигнал, „Разпилей ме ти цялата“ на Лили Иванова и „Любовта е“ на Хайгашот Агасян. Съпруга е на поета Дамян П. Дамянов. Работила е като редактор в литературния бюлетин към СБП и във в. "Български писател". Водила е телевизионно предаване за литература "На ти с Надежда Захариева". От 2005г. до 2009г. е заместник-министър на културата. Издала е над 20 стихосбрки и два романа. Нейни произведения са преведени на английски, френски и словашки.

Виж повече...
Откъс В желани
ISBN: 9786192201319
5.94 лв
6.99 лв
epub

Препоръчано

Най-обсъждани