Зверски кротка
-15 %
Докладвай

В моята лична поетика стихът е кратък прилив на ярка светлина или внезапно появил се блясък на отразяващата повърхност. Той отразява важни детайли от думата - внезапността, крайността, моментния спомен, следата. Те са боите в моята лаконична поетическа картина. Искра, мълния, лумване, мимолетно хрумване, неочакван разрез : поезията е в онези думи, които искат да заместят фотографията, и особено днес, когато снимките са все по-малко на хартия и все повече в компютрите и телефоните, да ни накарат да вярваме, че листът и записаното върху него имат бъдеще. /от автора/

мелия Личева е поетеса и литературен критик. Нейни стихове са превеждани на английски, френски, немски, италиански, испански, полски, словашки, хърватски, унгарски и са включвани в различни антологии. Главен редактор на „Литературен вестник“, редактор в списание „Литературата“. Член на редколегията на списание „Чуждоезиково обучение“.

Професор по теория на литературата в Софийския университет „Св. Кл. Охридски“.

Отличия

Носител на отличията „Златен лъв“ за издателски проект за „Теория на литературата: от Платон към постмодернизма“ (в съавторство, 2005), Почетен знак на Столичната община (2007), „Рицар на книгата“ на Асоциация „Българска книга“ в категория „Печатни медии – вестници и списания“ за 2016 г. 

Виж повече...
Откъс В желани
ISBN: 9786192200411
8.50 лв
10.00 лв
Очаква се нов тираж
ISBN: 978619220640
8.50 лв
10.00 лв
epub

Най-купувани

Най-обсъждани