Парадоксът на огледалото
-15 %
Докладвай

Парадоксът на огледалото


Вероятно най-смешният роман на Любен Дилов, посветен на Карнавала  –  малката, безкръвна революция, при която маските сменят социалните роли. Мъжът става жена, слугата  –  господар, беднякът  –  милионер. И няма жертви, освен нечии внезапно пораснали рога...

Какво ще се случи, ако на легендарния Габровски карнавал изведнъж се появи повреден извънземен, който приема външния вид, маниерите и мислите на последния човек, с когото се е сблъсквал?

В гордата си история българският Манчестер – Габрово, е преживял много смешни и необичайни случки, посрещал и изпращал е чудаци и зевзеци от цял свят. Но само в  „Парадоксът на огледалото“ се сблъсква челно с извънземен, който при това удивително прилича на нас самите!

Писан в края на 70-те години на миналия век, „Парадоксът на оледалото“ по изключително забавен начин осмива не само властниците, но и днешното време, когато  –  благодарение на технологиите и социалните мрежи  –  всеки може да се представи за друг, а животът – и на американския президент, и на рецепционистката в габровски хотел – е безкраен карнавал!

Виж повече...
Откъс В желани
ISBN: 978-619-164-391-2
18.70 лв
22.00 лв

Най-купувани

Най-обсъждани