Ангелски езици
-15 %
Докладвай

Ангелски езици


Още с издаването си „Ангелски езици“ се превръща във феномен на немскоезичната литература. Писателят Димитър Динев става сензация в Австрия и дори е сравняван с Чехов и Гюнтер Грас, а критици говорят за стил „Динев“ в литературата. Роденият в Пловдив е носител на редица литературни награди, а пиесите му се радват на голям успех на австрийска сцена.

Двама българи се срещат на централните виенски гробища, без да подозират, че животът им е свързан още от раждането им през 1967 г. Всеки от тях е в задънена улица, останал без надежда, изгубен в своята емигрантска съдба. Последният им шанс е Миро, който лежи в гробищата под сянката на паметник на ангел с мобилен телефон в ръка. Но сред емигрантите във Виена Миро е смятан за ангел хранител. Ако отидеш на гроба му и му разкажеш за проблема си, той ще ти помогне да намериш решение.

„Ангелски езици“ е мащабна сага за съдбата, личния избор, корените, границите и самотата на фона на историята на България и Европа след края на Втората световна война. В чудния свят на Димитър Динев реални исторически събития и художествената измислица изграждат един драматичен, смешно-тъжен магически разказ, който едновременно замисля, увлича и издига. Колоритните и противоречиви са героите в романа в стремежа си да търсят - истина, свобода, успех и щастие. И всеки от тях е описан с любов и искрен хуманизъм.

Димитър Динев е композирал една комична и тъжна семейна сага за властта на политиката и тиранията на властниците… Със своя трагическо-комически реализъм, великолепно написан, „Ангелски езици“ е роман за дългите зимни вечери… Die Zeit

През последните години рядко сме срещали книги, които описват с такава наситеност колоритните и изпълнени с обрати биографии на своите герои.

Die Welt

Димитър Динев представя грандиозна, трагикомична панорама на европейската история на XX век… една голяма литературна сензация!

Die Presse

 
 
Виж повече...
Откъс В желани
ISBN: 9789542829843
16.07 лв
18.90 лв

Най-купувани

Най-обсъждани