Мария Тертер-Царицата
Докладвай

Мария Тертер-Царицата


Романът „Мария Тертер-Царицата“ обхваща един динамичен, но пренебрегван от българската ни история период, изпъстрен с драматизъм и неочаквани обрати.
Образът на царица Мария Тертер разкрива изключителна личност, останала незабелязана във време на силна суета в мъжкото себедоказване, но отдала себе си по своему на България. Жертвите й дават своя резултат – един силен и достоен цар на измъчената България, какъвто е синът й Светослав Тертер.
Романът е изключително навременен. Той издига понятията патриотизъм и родолюбие, девалвирали напоследък, внушавайки, че за тях са нужни много мисъл, познания и разумни действия, жертвоготовност за род, име и родина.
Дора Тодорова – историк

Тази книга е несъмнен принос към българския исторически роман. Авторката познава отлично историческия период, което прави фабулата и „декорът“ плътни и убедителни. Качествата в изграждането на образа на Теодор Светослав Тертер са несъмнени.
Дали книгата ще завладее читателя? Несъмнено. Гаранцията е в динамичния текст, който „изтича“ с лекота, при това изграден на стабилна историографска основа.
Митко Иванов – историк

Виж повече...
Откъс В желани

Няма налични издания

Най-купувани

Препоръчано

Най-обсъждани