Другата врата
-15 %
Докладвай

Весела Люцканова, започнала творческия си път със сборника разкази „Животът — това безкрайно вълнение“ и романа „Клонинги“, продължава и до днес да се раздвоява или обединява между съвременната и фантастичната проза. Времето, изразено условно като минало, настояще и бъдеще, е една верига, по която пробягва импулсивен ток, вчера е вече днес, днес е вече утре и така до след десет, двайсет и повече години.

Авторката запазва своя траен интерес към научните проблеми и търсенето на човека и човешкото в измеренията на бъдното. Те са намерили своето продължение и в новата й книга „Другата врата“ с всички ония внушения за философските и естетически категории, обосновани от научния факт. Обединяващ център и на тази книга е подчертаната любов към човечеството, проявата на висока гражданска съвест, вяра в доброто начало на хората и разбиране на душевните им тревоги. Всеки един от разказите й, както и романът, притежават дълбок социално-психологически контекст, който е резултат на усета на авторката за най-парливите проблеми на обществото и умението й да открива техните съответствия в житейския свят на отделния индивид.

Весела Люцканова е носител на Европейската награда за фантастика 1989 г. за цялостното си научнофантастично творчество — „ЕВРОКОН-89“

Виж повече...
Откъс В желани
ISBN: ISBN
7.64 лв
8.99 лв
epub

Най-купувани

Най-обсъждани