Капитали, топене на ледове и 2 градуса по Целзий
-15 %
Докладвай

Капитали, топене на ледове и 2 градуса по Целзий


Тази книга е за всички, които искат те, техните деца и децата на техните деца да дишат чист въздух и да живеят без природен стрес. Наводнения да не заливат плодовете на нашия труд, слънцето да не изпепелява земята, която ни храни. Книгата разказва как един от движещите фактори на съвременната икономика – инвестициите – може да спре глобалното затопляне. Тя помага да разберем защо за разлика от възможностите на бизнеса, на фондовите борси и на регулаторите да се справят с една финансова криза, колкото и да е разрушителна, нарушаването на природния баланс от нашите  решения и последващи дейности не може да върне обезлесените земи, опустинените плодородни пространства. Ето защо инвеститорите чрез правилни инвестиционни решения, „бракосъчетаващи високите икономически цели с целите за защита на земята“, могат да трансформират днешната високовъглеродна икономика в нисковъглеродна. Книгата е за представителите на инвестиционната общност, за тези, които вземат решения за следващите десетилетия. Централната тема е до каква степен и как участниците в системата на съвременното корпоративно управление могат да участват в борбата за 2 °C. Светът се нуждае и от „дву­­­езични членове на корпоративни ръководства, разбиращи от икономика, но и от действия за опазване на околната среда“. 

Книгата е част и от пътешествието за постигане на Глобалните цели за развитие 2030 и по какъв начин българският бизнес ги изпълнява. И какво означава „We are  still in“, или  „Оставаме“ – не припевът от култовия български филм, а девизът на американския бизнес, на американските градове и на академична Америка да подкрепи Парижкото споразумение за климата при отказа на президента на САЩ да подпише споразумението.

 

Това е една книга с „дописване“ – заключението завършва с обръщение към корпоративните ръководства – лидерите на бизнеса в България, да развиват корпоративното управление в съответствие с целите на устойчивото развитие.

Проф. Бистра Боева е ръководител на катедра „МИО и Бизнес“ в УНСС. Работила е като консултант на Световната банка и Американската агенция за международно развитие по въпросите на корпоративното управление. Играе водеща роля при създаването на Националния кодекс за корпоративно управление като съпредседател на работната група по проекта. 
Виж повече...
Откъс В желани
ISBN: 978-619-01-0268-7
21.25 лв
25.00 лв

Най-купувани

Най-обсъждани