Споделено. Разговори с български творци
Докладвай

Споделено. Разговори с български творци

В настоящия сборник са публикувани разговори с Евтим Евтимов, Симеон Янев, Стефан Поптонев, Здравко Чолаков, Симеон Хаджикосев, Елка Няголова и много други български творци от областта на литературата и културата.

Благовеста Касабова е родена в гр. Козлодуй. Завършила е Девическа гимназия в Плевен и българска филология в СУ „Св. Кл. Охридски“. Академик в БАНИ.

Дълги години работи като редактор в издателство „Народна младеж“. Работи и като първи зам.- гл. редактор на вестник „Новият пулс“. Публикува многобройни литературно-критически и публицистични материали в литературния и периодичния печат.
Автор е на повече от 15 книги, между които „Калина Малина“, „Дълг и слава“, „Първообраз на света“ , „Ръми в душата ми“ (за Мара Белчева), „Богородица на свободата“ (за Баба Тонка Обретенова), „Попътни размисли“ , „Чудотворката“ (за Фани Попова-Мутафова), „Днес и преди“ , „Минало неотминало“, „Другата страна на медала“, „Обич за обич“ (литературен анализ с Евтим Евтимов), „Неделна книга“ (в съавторство с Нина Андонова).
Носителка е на национални награди: За принос в литературата на Министерството на културата, За литературна критика на Съюза на българските писатели, приз „Калина Малина“, приз „Георги Братнов“ за публицистика, „Нешо Бончев“ (в Панагюрище) за литературна критика.

Виж повече...
Откъс В желани

Станете член на единствената в България електронна библиотека с авторски права. Срещу месечен абонамент от 9.99 лв. вие може да четете всяка една книга, качена в нея. Първите 7 дни са ви безплатни. Може да четете от всякакво устройство онлайн, нявсякъде и по всяко време.

С всеки абонамент вие лично подпомагате българските автори и българската литература.

Приятно четене!

Най-купувани

Най-обсъждани