Антихтонът на Данте
-15 %
Докладвай

Антихтонът на Данте


Какво свързва пещерата Дяволското гърло в Родопите с Гроте ди Фрасаси - най-големия пещерен комплекс в Италия? Има ли нещо общо между Свещената плоча на математика доктор Дий, ръкописите на Данте Алигиери, посланията на Орфей и праисторическите монументи, открити в древното светилище от Лепенски вир до река Дунав?

Археоложката Вера Кандилова, позната на читателите от романа "Мастиленият лабиринт" на Людмила Филипова, и Ариман, мистериозен млад мъж, който търси истината за тайнствения живот на баща си, се впускат в невероятно приключение. Приключение, което ще ги отведе от Балканите през Рим и Оксфорд до мистичния Антихтон, наречен от Питагор Антиземя. Като разгадават "тайната на десетте", скрита в текстовете на Алигиери, героите стигат до прозрения, надминаващи всичките им очаквания и засягащи бъдещето на Земята. В тази умело забъркана сплав от легенди, древна философия, религия, астрономия и физика и с ритъма на десетте хиляди земни вдишвания Вера и Ариман намират отговорите на извечни въпроси: Кои сме ние и накъде се е отправило човечеството? Има ли път назад, ако осъзнаем, че посоката, по която сме поели, е грешна? И каква цена трябва да платим, за да поемем вярната.

"Антихтонът на Данте" е вълнуващ исторически трилър, в който археологическите доказателства и научните факти умело се преплитат с авторовото въображение, за да поведат читателя на едно приключение през човешката история и през тайни и загадки, вълнували поколения наред.

Виж повече...
Откъс В желани
ISBN: 9786191643974
18.70 лв
22.00 лв

Най-купувани

Най-обсъждани