Всеки се бои от времето
-15 %
Докладвай

Всеки се бои от времето

Чети в библиотеката

В книгата са представени интервютата с интелектуалци, прославили родината ни. За някои от тях това са последните им публикации. Най-изявените наши творци прецизират съвременността ни. Интервютата са с оригинална, литературна и историческа стойност, и могат да служат за сверка на принципите, целите и идеалите на бъдещите поколения.

    Изкуството рови във вечните истини и спори с духа на смъртта. Интелектуалците ги обединява гражданската им позиция, стремежът им към красота и хармония, надпреварата с времето, съпротивата срещу преходността на живота, донякъде и срещу непредотвратимата съдба. Целият ни живот е състояние на неосъзнат риск. Изкуството извлича мъдрост от събитията, за да се справят по-лесно бъдещите поколения с минали грешки. Изкуството с предизвестието на духа прониква в този вихрен танц от живот, съдба, карма и Бог. То дава вяра в безнадеждността и се опитва да възстанови целостта на разрушеното и нарушената хармония между духа и материята.

    Тъй като подбраните интервюта включват период от двадесетина години, то и съдържанието им естествено следва всички лутания, отчаяния, непримиримости и отчасти спасителни действия на стъпаловидния преход. Ценното на тези мигащи пророчески и мъдри светлинки е, че те очертават непрекъснатостта на живота.   

Виж повече...
Откъс В желани
ISBN: ISBN
10.19 лв
11.99 лв
epub

Препоръчано

Най-обсъждани