Lexicon :: Мъжемразката. Тринайсет лица на дявола в нас
Мъжемразката. Тринайсет лица на дявола в нас
-10 %
Докладвай

Мъжемразката. Тринайсет лица на дявола в нас

Чети в библиотеката

Сборник от тринайсет любопитни разказа за престъпления, извършени заради любов, пари, кариера, омраза, поругана чест, обида и още толкова коварни изкушения на дявола, който се крие вътре в нас. Шокиращите сюжети разкриват пред читателя тъмните подмоли на човешката душа в условията на едно порочно и неморално общество. В търсене на отговора на въпроса „Къде е щастието?”, всяка от историите е своеобразно изследване на оцеляването и проникване в душата на съвременния човек.

Наричат я „Живата съвест на времето” заради куража й да навлиза в най-взривоопасните зони на обществото, за да опише събитията и хората такива, каквито са. Определят творчеството й като своеобразен летопис на прехода, защото повечето й книги са  посветени на отделни етапи от това бурно време в нашата история. Читателите разпознават в героите на Петрунова действащите в момента играчи на обществената сцена. Виждат различните лица на властта, запознават се с задкулисните игри на политиците. Надникват и в мистериозния свят на ъндърграунда, където  престъплението е нормалната форма на съществуване. Безкомпромисна, към всички прояви на безчестието и лъжеморала, тя се утвърди като градивен критик на политиката и поведението на управляващите и на управляваните.

Известна е като  „Българската Агата Кристи”, защото повечето от творбите й са с криминален сюжет. За разлика от именитата англичанка, тя използва увличащата криминална интрига, за да разкрие най-сериозните политически, икономически, нравствени и социални проблеми на времето. Особено важни, за нея са причините, които превръщат човека в престъпник. Чрез героите си тя прониква дълбоко в психиката на съвременния човек, а чрез действието показва язвите на обществото.  С право мнозина критици я слагат сред авторите, превърнали криминалния роман в сериозна литература.

Виж повече...
Откъс В желани
ISBN: ISBN
8.99 лв
9.99 лв
epub

Най-купувани