Лютив смях. Сатирични разкази
-15 %
Докладвай

Лютив смях. Сатирични разкази


Марисиана Влашева е родена през 1969 година в гр. Силистра. Завършва със златен медал гимназия в София, а след това – с отличие Университета по библиотекознание и информационни технологии. Изучава българска филология в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Дипломира се и в Лесотехническия университет в София – специалност парково строителство и озеленяване.

Нейното творчество е неизменно свързано с народния бит и култура. Пъстри, живи, чудати образи се прокрадват, както в картините ѝ, така и в пиперливите ѝ разкази. Авторът е самобитен творец, отдаден на различни форми на изкуството. Зад гърба си има две самостоятелни изложби и редица награди и отличия.

Книгата „Лютив смях“ е посветена на човешкия дух, който блести и на дъното на най-дълбокия кладенец, и в напълно изгасналото огнище.

„Смела и безпощадно критична, Марисиана Влашева прави безмилостна дисекция на съвременното общество – на профанизацията, на комерсиалността, консумативния идеал и подражанието. Тази остра сатира на места е изключително хаплива, но за съжаление, взета от реалността.

Илюстрациите са микс от карикатури и шаржове, е един общ план от сегменти, умело допълващи и доразвиващи текста – ярък и колоритен.

Такова извеждане на минусите на нашето общество е крайно необходимо и ще помогне по пътя ни за преодоляване недостатъците на „криворазбраната цивилизация“ и то със смях.“ – Проф. Теофана Матакиева-Лилкова

Виж повече...
Откъс В желани
ISBN: 9786197206807
11.05 лв
13.00 лв

Най-купувани

Най-обсъждани