Истории от градините на Едем
-15 %
Докладвай

Истории от градините на Едем


Една книга за нашия живот, разказан в притчи

В старите времена хората са знаели много малко за света около себе си. Затова винаги са чувствали колко много им липсва това познание и са го търсили навсякъде. Наричали са го Истината и мнозина са посвещавали на него целия си живот. Днес ние сме горди, че сме проникнали в голяма част от тайните на света и можем да ръководим и да насочваме неговия ход накъдето желаем. Малцина от нас си спомнят за Истината, но това не й пречи да продължава да съществува. Тя все така чака да я открием отново и да й отдадем почетното място в живота си.

Пътят и истината вървят ръка за ръка, ала нищо не струват без живота. Само чрез него те придобиват онзи специфичен смисъл, призван да отключи портите на човека и да го покани да влезе в градините на Едем, където пътят и истината се раждат и съществуват. Често в живота сме свидетели на техните причудливи измерения, защото той ги пречупва през нашата любов и омраза, през онова, в което силно вярваме или сме изхвърлили зад гърба си с намерение никога повече да не го срещнем. Животът повива пътя и истината в пелените на миналото и ги посипва със златния прах на мечтите ни, за да заблестят те с нашата особена, единствена и неповторима светлина, призвана да разпалва и поддържа огъня на бъдещето.

 

За автора:

Весела Василия (Весела Йотова Генова) е родена на 2 декември 1956 г. във Враца. Завършила е Езиковата гимназия с преподаване на френски език в родния си град и Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски". Работи в Научноизследователския институт по криминалистика и криминология в София. Доктор е по икономика. Автор е на редица монографии и статии от областта на криминологията, публичната администрация и полицейското право. През последните години пише художествена литература. Обича да чете, да рисува, занимава се и с философия. Интересува се от йога и рейки. Владее френски, английски руски език.

Виж повече...
Откъс В желани
ISBN: 9786199059203
10.20 лв
12.00 лв

Най-купувани

Най-обсъждани