Остров за двама
-15 %
Докладвай

Остров за двама


ДИМИТЪР ХРИСТОВ е автор на книги със стихове, на пиеси и песни, които изпълнява с китара. Превежда поезия от няколко славянски езици. Има преведени книги с поезия и драматургия в Русия, Украйна, Полша, Франция, Германия, Сърбия, Република Македония, Албания. Носител е на национални и международни литературни награди. Член е на Съюза на българските писатели и на Съюза на българските журналисти.

Лириката му продължава и развива богатата традиция на българската поезия, вдъхновена от интимния свят на мъжа и жената. Чувственото дионисиевско начало е обогатено със съвременното светоусещане за нежност и очарование, за ласка и съкровеност. Любовта в неговите стихове е в основата на живота, на отношението към света, към другите и към себе си. Истинската любов не признава забрани, руши догмите и граничи с безсмъртието, тя е градивна сила и осмисля съществуването ни. Любовта определя и взаимовръзките, и общуването на индивида с духовния и с материалния свят – с природата, с миналото и с бъдещето – с наследеното и завещаното.

Витални, темпераментни и интелектуално обагрени, стиховете на Димитър Христов се противопоставят на емоционалната недостатъчност, на грубостта и невежеството, на сивотата и агресията на всекидневието.

Виж повече...
Откъс В желани
ISBN: 9786192350345
8.50 лв
10.00 лв

Най-купувани

Най-обсъждани