Паневритмия (1938-2018). Юбилейно издание
-10 %
Докладвай

Паневритмия (1938-2018). Юбилейно издание


През 2018 г. отбелязваме 80 години от публикуването на първата книга за Паневритмията. Настоящото издание съдържа фототипно копие на книгата от 1938 г., уводни думи и коментар.

Паневритмията е уникална българска система от двигателни упражнения за здраве, изпълнявани на музика групово (по двойки, подредени в кръг) сред природата. 

Целта на паневритмията е да съдейства за подобряване на здравето,  стимулиране на духовното развитие и постигане на хармония на човека с природата. Тя е високоефективна практика, която се грижи едновременно за тялото и духа.

Всяко упражнение на паневритмията има основна философска идея, която е изразена чрез неговата музика, движения, наименование и текста на песента му. Авторът на паневритмията обяснява, че движенията са мълчалив говор, който трябва да се изучава и че всяко движение изразява някаква идея, някаква мисъл.

Паневритмията е създавана продължително и прецизно в продължение на 22 години (от 1922 до 1944 г.) от българския духовен учител Петър Дънов. Вече над  75 години хора от цял свят я избират за своя практика за духовно и физическо здраве като я изучават на курсове и практикуват – тя присъства в държави на петте континента. Тя е универсална двигателна практика, която може да обединява хора от различни раси, пол, възраст, националност и вероизповедания. Тя има задълбочена философска основа, което я причислява към групата на психофизическите практики за свободното време с по-комплексно въздействие върху човека, подобно на други, предимно източни, практики.

Виж повече...
Откъс В желани
ISBN: 9789547443440
6.30 лв
7.00 лв

Най-купувани

Препоръчано

Най-обсъждани