Пазителят на златното ключе
-15 %
Докладвай

Пазителят на златното ключе

Чети в библиотеката

„Пазителят на златното ключе“ е магическа приказка, богата на митологични създания от славянската митология, като змеят Аждая, домашният дух Кикимора, водния дракон Блотник, злата вещица Баба Яга, и други.

Сюжета разкрива героичните подвизи на смелият момък Яни, който се отравя на пътешествие, за да освободи майка си и приятелите си от магията на Баба Яга. Неговите стълкновения с митологичните чудовища, създават един мистичен свят, изпълнен с геройства и чудеса. Благодарение на постоянната подкрепа на неговите омагьосани приятели,  Яни побеждава във всички свои битки. Успешното преминаване през всички изпитания, доказва, че той е достоен последовател на  рода си и пазител на гората и нейните тайни.

В една омагьосана къщурка, скрита дълбоко във вековна гора, живеят могъщият магьосник Иван и неговият син Яни. Яни е пазител на гората и  нейните обитатели,  докато баща му се грижи и лекува всички нейни създания. Техният идиличен живот е нарушен, когато пакостливата Кикимора всява хаос в дома им. Откакто Баба Яга омагьосва жена му Елена, превръщайки я в кошута, магическите способности на Иван отслабват, и за него става все по-трудно да защитава дома им от нахлуванията на злия дух Кикимора.

Синът му Яни научава за възможнността да развали заклинанието на злата вещица и той се отправя на героично пътешествие.  Неговите постоянни спътници- катерицата Йори, таралежа Бори и бухала Осуалд, допринасят за успеха му в едновременно комичните и героични битки с митологичните чудовища.

По време на пътуването си, Яни преминава през много изпитания, но неговата смелост и решителност остават непоклатими. В крайна сметка, той успява да събере всички необходими съставки за развалянето на магията, като драконови пера, косъм от брадата на водното чудовище и дори от самата Баба Яга, и се завръща у дома си.

Така неговият героизъм освобождават майка му и приятелите от злата магия на Баба Яга.  Семейството им се събира отново, като този път е по-силно и сплотено от всякога. Историята учи малките читатели на преданост към семейството, приятелство и упоритост в постигане на поставени цели. Историята доказва, че семейството не винаги се определя от кръвта и родовите връзки, но и от любовта в сърцата ни.

Виж повече...
Откъс В желани
ISBN: ISBN
10.20 лв
12.00 лв
pdf

Най-купувани

Най-обсъждани