Любови
Докладвай

Детелина Барутчиева е дългогодишен редактор в Българската Национална Телевизия. Сценарист е на поредици предавания и документални филми. Разказът й „Жаба – принц“, отпечатан във вестник „Ние жените“ (2002 г.), получава награда на Международния литературен конкурс, организиран от Форума на жените от Средиземноморието със седалище Марсилия, Франция.

Първата книга на авторката, сборник кратки разкази „Здравей – Довиждане“ излиза през 2009 г.

Романът „Любови“ е опит да се отговори на въпроса какво е любовта за една жена. Химия или преходно състояние, подобно на временно неудобство, моментно оглушаване, внезапни спазми в коремната област, сецване при сядане. Слънчев удар. Екзистенциална потреба. Или просто нежността, която иска да сподели. Любовта е всичко това. Героинята подслонява цялата тази безкрайност, усеща го инстинктивно, но не знае какво да прави с нея. Не е узряла като повечето от нас милиарди незнаещи, абсолютни лаици с празни очи, отворени уста и увиснали ръце.

Номерът е да не очакваш чудеса.  

Виж повече...
Откъс В желани

Станете член на единствената в България електронна библиотека с авторски права. Срещу месечен абонамент от 9.99 лв. вие може да четете всяка една книга, качена в нея. Първите 7 дни са ви безплатни. Може да четете от всякакво устройство онлайн, нявсякъде и по всяко време.

С всеки абонамент вие лично подпомагате българските автори и българската литература.

Приятно четене!

Най-купувани

Най-обсъждани