Жена с рокля на точки
-15 %
Докладвай

Романът на Пламен Трайков „“Жена с рокля на точки” е второ издание (през 1998 г. той излиза под заглавие „Уличница” и е веднага изчерпан). Написан е с Димитър Димовски психологизъм и художествена плътност. Има любов, изневяра, амбиции, еротика, задкулистни удари – общочовешки страсти от памтивека. Действието се развива в последните години преди 1989 г. - един колкото далечен, толкова и близък свят, по който някои въздишат с носталгия, а други проклинат. За трети е непознат. Главният герой е Марга - красива и амбициозна жена, мечтаеща за кариера в журналистиката. Другият главен герой е Ник, принадлежащ към класата на управляващите.

          Успехите на Марга в това херметично общество се дължат колкото на личните й способности, толкова и на компромис – въпреки и омъжена, влюбва се и заживява интимно с Ник. Ала вкусвайки сладостта от издигането, тя е изправена пред избор - да запази материалния си лукс, или, осмисляйки илюзиите си, да запази самоуважението и свободата си?

          Образът на Ник е противоречив - способен на щедрост и любов, но и епикуреец, следващ безпардонно изменчивите си настроения на задоволяване на плътските си и материални потребности...

          Описано е зараждането на новото. Реалистично са пресъздадени обкръжението на Ник, работещите в редакцията. Впечатляващо е и приятелството на Марга с прикованата към инвалидна количка Жасмина.

Виж повече...
Откъс В желани
ISBN: 9786192203344
8.49 лв
9.99 лв
epub

Най-купувани

Най-обсъждани