Когато големите станат малки
-15 %
Докладвай

Когато големите станат малки


"Когато големите станат малки", наречен от автора "вехтошарски роман", е разказ за детството, поглед към случките и събитията, свързани с героя от появата му на този свят до завършването на прогимназията. Сюжетът се разгръща върху широк социално-битов и политически фон (50-те и 60-те години на ХХ век), пречупен през фокуса на детското възприемане, но пряко участващ в битието и на останалите персонажи. Парадоксите и абсурдите на "социалистическия начин на живот" с неговите ограничения, мимикрии, фалшиви и реални стойности формират един философски скепсис у подрастващото момче, оставил траен отпечатък и у възрастния разказвач. А той блестящо умее да превръща виденията от миналото в значими обобщения.

"Това е книга спомен, съединяваща с особена обич миналото и настоящето. Книга, в която времето лети по чудат начин, слепвайки частици от преживяното с късове от голямата история, разбъркани след големия взрив от падането на Берлинската стена."
- Тони Николов

***

Алберт Бенбасат (р. 1950 г.) e литературен историк, критик, публицист и издател; професор, преподавател във Факултета по журналистика и масова комуникация в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Автор е на 13 книги, сред които "Българската еротиада", "Европеецът" Бай Ганю и светлият мит за Щастливеца", "Печатни пространства и бели полета", "Банкноти и мечти между кориците. Масова книга и масово книгоиздаване", "Алиса в дигиталния свят. По въпроса за книгата през ХХІ век". Редактор и издател на сп. "Критика" и Библиотека "Критика", съставител и редактор на множество книги.

Виж повече...
Откъс В желани
ISBN: 9786190212805
18.70 лв
22.00 лв

Най-купувани

Най-обсъждани