Популизмът като фактор за дисфункция на политическите институции в България (2001–2018)
-15 %
Докладвай

Популизмът като фактор за дисфункция на политическите институции в България (2001–2018)


Атанас Ждребев е доктор по политология на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Автор е на множество публицистични статии в печатни и електронни издания, част от които са включени в сборника „Разпадането на политическата система в България “ (2011), както и на редица научни публикации.

Тази книга предлага на читателя първото българско академично представяне на популизма като цяло и първия сериозен научен анализ на публичните политически прояви на Симеон Саксгобургготски, Бойко Борисов и Волен Сидеров. На базата на теоретичен обзор е изработена разгърната дефиниция и са изведени индикатори за популизъм с универсална приложимост за всяко следващо проучване в тази тематична област. Потвърдена е основната хипотеза за антиинституционалния характер на българския популизъм.

Монографията представя изключително детайлен и всеобхватен обзор на литературата, на ключовите автори, подходи и концепции за популизма. Извършено е голямо емпирично изследване на дискурсите на трима популистки лидери… Миксът между аналитично и нормативно, между анализа на функционирането на българския популизъм и критиката на негативното и деструктивното му влияние както върху институционалната стабилност, така и като заплаха на демокрацията, е балансиран и убедителен.

Виж повече...
Откъс В желани
ISBN: 978-619-01-0567-1
18.70 лв
22.00 лв

Най-купувани

Най-обсъждани