Парченца живот
Докладвай

Парченца живот

Разказите на младия автор Димитър Петров - Регин, събрани в новата му книга - "Парченца живот", изобразяват свят, в който са противопоставени бруталността и агресията на човешката доброта и обич, свят без нравствени и духовни ценности, на изпълнен с вяра и светли надежди свят.

Героите и действията, които извършват в сюжетното развитие, са производни на заобикалящата ги реалност, но някъде - закодирано в подтекста, ще усетим нещо магично, иреално, метафизично. И точно това усещане завладява читателското внимание и любопитство. Историите, които Димитър Петров - Регин разказва, са художествено пресътворени събития и човешки съдби, стремления и очаквания, на заболяване на човешките души, лишени от животворно общуване с ближните, от любов и очаквания. 

В разказите си Димитър Петров - Регин релефно очертава двойнствената страна на живота - реална и метафизична, която все още малцина са склонни да приемат, че съществува. Посланията на автора ще открием между редовете, но ги усещаме осезаемо от начина, по който са поднесени, за да съпричасти читателя към идеята - какво може да носи в себе си парченцето живот и дали силата му е грозна и разрушителна или светла и градивна.

Димитър Петров - Регин умее да разказва увлекателно и само с няколко детайла да създаде реален образ, тревожна ситуация, да се докосне до подсъзнанието на героя, начина му на живот и мислене. "Парченца живот" е успешен дебют на младия Димитър Петров - Регин. Пожелаваме успех на сглобената от идейно-художествени парченца житейска мозайка!

Виж повече...
Откъс В желани

Станете член на единствената в България електронна библиотека с авторски права. Срещу месечен абонамент от 9.99 лв. вие може да четете всяка една книга, качена в нея. Първите 7 дни са ви безплатни. Може да четете от всякакво устройство онлайн, нявсякъде и по всяко време.

С всеки абонамент вие лично подпомагате българските автори и българската литература.

Приятно четене!

Препоръчано

Най-обсъждани