Между Апокалипсиса и Ада
Докладвай

Между Апокалипсиса и Ада

След "недосегаемите", тази книга води до пристрастяване!

Това е достоверен роман, който показва срастването на мафията с държавата и дава отговор на въпроса: кой, защо и как уби Поли Пантев - една от емблематичните фигури в зенита на групировките и същевременно сътрудник на НСБОП. От повествованието ще научите как ръководството на митичните "Поразяващи мълнии" се опитва да контролира и пренасочи наркотрафика на колумбийските картели Меделин и Кали, за да си осигури финансови средства за влияние сред политици, парламентаристи и бизнесмени. Напрегната фабула, психологизъм, изненадваща развръзка - нещо, което завладява и се чете на един дъх. 

"Ти си луд, колега! Аз не посмях да напиша книга за този "зъл гений", та ти ли?! И знаеш ли защо? На съвестта на Поли Пантев тежат четиридесет кожи. Как ще се справиш?" - Христо Калчев

"Прозата на Бойко Беленски е аналитична и концентрирана. Всеки фрагмент е натоварен с чувства, мисли и има значимост за себе си. Той не разчита само на сюжета, а на силата  и магията на думите, за да даде възможност на читателя да стане съавтор и да съпреживее написаното, което често разтърсва. Писателят е инвенционен. Като автор той изобличава, но не е адвокат, не дава присъди, а внушава, че решенията са в нас." - Тодор Велчев-Тато

 

Бойко Беленски (1952 г.) е автор на десетки книги с криминален сюжет ("Бягство с обратен адрес", "Братята на Юда", "Операция Антимарс", "Мазохисти") и поредица психотрилъри ("Адреналин", "Недосегаемите"), които се ползват с популярност сред читателската аудитория. Последната му книга получи наградата на AIEP и критиката за най-добро криминално четиво (в раздела роман) за 2006 г.

Виж повече...
Откъс В желани

Станете член на единствената в България електронна библиотека с авторски права. Срещу месечен абонамент от 9.99 лв. вие може да четете всяка една книга, качена в нея. Първите 7 дни са ви безплатни. Може да четете от всякакво устройство онлайн, нявсякъде и по всяко време.

С всеки абонамент вие лично подпомагате българските автори и българската литература.

Приятно четене!

Най-купувани

Най-обсъждани